Seksualoplysning i den muslimske verden

The Beloved Companion’ er blevet kaldt ”den første sexologiske film fra et islamisk land”. Hør om, hvordan det er at lave et oplysningsprojekt af denne kaliber, og om, hvilke samfundstendenser det berører.

Den 1. november går Cinemateket bag om den iranske dokumentarfilm ‘The Beloved Companion’ (‘Ashenaye Mahboub’), som er blevet kaldt ”den første sexologiske film fra et islamisk land”. Filmen er lavet med accept fra de iranske myndigheder, og selv om den efter vestlig målestol er kysk i sin grafik og formynderisk i sit tonefald (det meste speak leveres henvendt til kameraet af psykiateren Dr. Mohamad Majd fra Teherans Universitet), så er det et interessant skridt i retning af at imødekomme et dokumenteret behov for sober seksualoplysning.

Dvd’en storsælger i Iran, selv om man skal være over 18 for at købe den på apoteket. Projektet har haft udenlandsk bevågenhed på diverse blogs, bl.a. på cnn.com.

Den herboende dansk-iranske sexolog Mehrnoush Parve, der har været med til at forme projektet, vil selv introducere klip fra filmen og fortælle om dens tilblivelse. Arrangementet søger at kaste lys over, hvordan det er at lave et oplysningsprojekt af denne kaliber, og om, hvilke samfundstendenser det berører.

I diskussionspanelet indgår desuden Misha Zand, der er cand.mag. I Tværkulturelle Studier og har stort kendskab til iranske samfundsforhold, samt Anne Boukris, projektchef i Center for Kunst & Interkultur (CKI) og med særlig indsigt i bl.a. problemstillinger vedrørende social kontrol.

Mød de tre til vidensudveksling og debat – og bland dig gerne. Arrangementet er lavet i samarbejde med dagbladet Information.

logotop
Rasmus Brendstrup, programredaktør / Cinemateket

Bag om ‘The Beloved Companion’

Den 1. november går Cinemateket bag om den iranske dokumentarfilm ‘The Beloved Companion’ (‘Ashenaye Mahboub’), som er blevet kaldt ”den første sexologiske film fra et islamisk land”. Filmen er lavet med accept fra de iranske myndigheder, og selv om den efter vestlig målestol er kysk i sin grafik og formynderisk i sit tonefald (det meste speak leveres henvendt til kameraet af psykiateren Dr. Mohamad Majd fra Teherans Universitet), så er det et interessant skridt i retning af at imødekomme et dokumenteret behov for sober seksualoplysning. Dvd’en storsælger i Iran, selv om man skal være over 18 for at købe den på apoteket. Projektet har haft udenlandsk bevågenhed på diverse blogs, bl.a. på cnn.com. Arrangementet søger at kaste lys over, hvordan det er at lave et oplysningsprojekt af denne kaliber, og hvilke samfundstendenser de berører.
Dansk tale / engelske undertekster
Tilladt over 15 år

Gå til dfi.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen